Brygge for Ukraina

Som et slags bidrag fra bryggere til bryggere, har halvdelen av Shølbryggeriet sammen med et par gjester brygget et øl i «Victory Series» fra Pravda Brewery i Ukraina. De har delt en rekke oppskrifter og oppfordret andre bryggerier til å brygge deres øl og så donere litt tilbake til bryggeriet som selv ikke kan brygge øl som de jo egentlig ønsker. De har i stedet laget molotov cocktails til forsvar av landet.

Vi valgte å brygge deres «Strong Ale» kaldt Putin Huylo, hvilket betyr noe i retning av F#»$ck Putin. Ølet skal bli ganske sterkt og ikke så bittert. Putin er åpenbart mye bitrere og knapt så sterk, så her ligger det kanskje en ironi de ikke en gang har tenkt på :-). Vi har trua på denne og donerer en slump til bryggeriet i sympati og støtte.

Besøk Pravda Brewery her: https://www.pravda.beer/en/pravda/

så har vi debutert!

Som annonsert, var vi med på vår første festival med hjemmebrygg i regi av Norbrygg. Vi stilte opp med 2 øl og var derved representert sammen med drøyt 100 unike øl totalt. Deltakerne var alt fra små som oss til den største standen, To tørste Mænd, som stilte med 36 (!!!) ulike øl til festivalen. Ikke rart de vant kåringen over beste stand/utstiller. Antallet besøkende på festivalen må ha vært ganske formidabelt. Det var kø for å slippe inn kl 17 og lokalet var ganske tett av folk mesteparten av kvelden. Veldig bra!

Selv opplevde vi masse interesse og noen kom flere ganger for å drikke våre øl og det var veldig hyggelig. Også noen som avsluttet kvelden hos oss fordi, som de selv sa, ville runde av med det beste ølet de hadde smakt på hele festivalen. Slikt varmer jo et bryggerhjerte! Her har ØLTID lagt ut en film fra festivalen. Morsomt å se, selv om han elegant styrke klar av vår stand !

Vi vant ingen premier, men kom hederlig ut av konkurransen med begge kandidatene. Premien får være alle hyggelige kommentarer og interessante diskusjoner om brygging og øl. Det er ikke usannsynlig at vi stiller neste gang også. Da med noe mer erfaring og kanskje noe nytt utstyr tilpasset slike anledninger.

Vi skal være med på Norsk Ølfestival 2020!

25. januar stiller vi til start i vår første konkurranse:
Norsk ølfestival 2020 som avholdes i Eventhallen på Bryn i Oslo.

Kom og smak våre øl (og en hel masse andre øl, mjød og cider) og stem på oss som publikums favoritt! Det skal godt gjøres å slå de to ølene vi stiller med: Svarte Hællvette, en bittersjokolade havrestout, og Sweet Reaper, en mango/chili IPA. Vi er stolte av begge to og mener dette må være veien til suksess!

Velkommen!

Juleøltest 2019

Dette året hadde Jolebryggforeningen av det siste Oddetall sitt 20-års jubileum. Fine folk samlet som vanlig og tradisjonen tro, altfor mange øl som skulle testes. I år var det satt en grense på 32 øl, men mens foreningen «eldes» må vi bare innse at kapasiteten ikke øker i takt med alderen.

I år var vårt eget Jolebrygg kanskje bedre enn noen gang. Veldig fint balansert med krydderet vi liker så godt og samtidig for første gang ikke overkarbonert i det hele tatt. Grepene vi har gjort for å slippe problemene med oppskriften som vi helst ville slippe å endre for mye på, ser derved ut til å ha hjulpet!

Av polølene vi smakte oss igjennom denne gangen, ble mine personlige vinnere Cervisiams Gryla som representerte det litt ekstreme (veldig tung dessert-øl med smaker av karamell, sjokolade, lønn og vanilje), mens TV-kokken Ole Martin Alfsen sin juleøl (derav navnet OMA), var den beste av de «vanlige». Begge kan anbefales, men definitivt til hver sin bruk.

Vi brygger shøl!