Alle innlegg av lachris

Vi skal være med på Norsk Ølfestival 2020!

25. januar stiller vi til start i vår første konkurranse:
Norsk ølfestival 2020 som avholdes i Eventhallen på Bryn i Oslo.

Kom og smak våre øl (og en hel masse andre øl, mjød og cider) og stem på oss som publikums favoritt! Det skal godt gjøres å slå de to ølene vi stiller med: Svarte Hællvette, en bittersjokolade havrestout, og Sweet Reaper, en mango/chili IPA. Vi er stolte av begge to og mener dette må være veien til suksess!

Velkommen!

Oppskrifter på Bulldog ølene fra Gotlands bryggeri

bulldogVi er så heldige at vi har fått oppskriftene på de forskjellige Bulldog ølene fra Gotlands bryggeri, som er noen av våre favorittøl. I går prøvde vi oss på å brygge en av dem: Sitting Bulldog IPA. Flere har spurt etter oppskriften, så vi tenker at vi gjengir alle oppskriftene vi fikk her. Here goes:

Sleepy Bulldog Pale Ale, 33 cl, 4.8 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale malt (70 %), light Caramel Malt. (20 %) and dark Caramel Malt. (10 %)
Whirlpool Hops: Amarillo, First Gold, Pacific Jade, Cascade
Dry hops: Amarillo, Pacific Jade
IBU: 45
Step infusion mäsk: 58⁰, 68⁰, 72⁰

Sleepy Bulldog Summer Pale Ale, 33 cl, 5.0 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale malt (70 %), caraplus 10 (20 %), red Caramel Malt (10 %)
Whirlpool Hops: Citra, Cascade
Dry hops: Citra
IBU: 40
Step infusion mäsk: 58⁰, 68⁰, 72⁰

Sitting Bulldog IPA, 33 cl, 6.4 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale (80%), Crystal 100 (10%) and Caraplus 10 (10%)
Whirlpool Hops: Centennial, Cascade, Chinook
Dry hops: Centennial, Cascade, Chinook
IBU: 60
Step infusion mäsk: 58⁰, 68⁰, 72⁰

Brutal Bulldog Double IPA, 33 cl, 8.4 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale (93%), Crystal 100. (7%)
Whirlpool Hops: Galaxy
Dry hops: Galaxy, Cascade
IBU: 80
Step infusion mäsk: 52⁰, 66⁰, 72⁰

Shogun Bulldog JIPA, 33 cl, 7.2 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale (100%).
Whirlpool Hops: Sorachi Ace
Dry Hops: Sorachi Ace, Citra
IBU: 55
Step infusion mäsk: 52⁰, 67⁰, 72⁰

Great White Wheat IPA, 33 cl, 7.2 % vol.
Malts: Bulldog Pale Ale (55%) Vete (40%), Caraplus 10 (5%).
Whirlpool Hops: Citra
Dry Hops: Citra, Galaxy, Pacific Jade
IBU: 55
Step infusion mäsk: 50⁰, 67⁰, 72⁰

Notera:
Våran bulldog pale ale malt är en egen mältning som håller 7 ebc.
Humlegivorna kan variera lite beroende på hur bra smakutbytena är vid de olika skörderna men de står i storleksordning som de andvänds i bryggningen och torrhumlingen.
Vi använder Magnum som bitterhumle i alla öl.
Vi brukar kasta i all magnumhumle 10 min efter kok.
Whirpoolgivan brukar ligga runt 1,7g/ liter och torrhumlen runt 2,3g/ liter.
Vi använder en jäst som liknar scottish ale.

Basert på dette har vi prøvd oss på en Sitting Bulldog. Oppskriften finner dere her:

http://www.brewersfriend.com/homebrew/recipe/view/243576/swimming-waterdog-ipa

Rangatira o te tonga

IMG_0023«Rangatira o te tonga» er Prince of Tonga på Maori. Klarte ikke helt å finne oversettelsen på tongalesisk, så vi får ta til takke med det.

Lørdag 14.11 gjorde vi et nytt forsøk på denne Brown Ale’n som vi syntes ble god sist, men manglet litt fylde og var litt syrlig. Nå er håpet at de vanntilsetningene vi har gjort skal fikse dette. Ellers er det ganske likt som sist.

Den største utfordringen denne gangen var at vi glemte å sette starteren kaldt fredag kveld. Dermed ble det bare et par timer i kjøleskap. Vi valgte å dekantere ned til ca halvparten allikevel, og så tilsatte vi en ekstra pakke gjær (White Labs har nå begynt å levere i pakker istedet for rør. Litt usikker på hva jeg synes om det…) Tror IMG_0021det skal løse det. Det plopper i hvert fall greit i det ene gjæringskaret. Tror det andre er litt lekk, for der er det stille. En utfordring når vi splitter til 2 gjæringskar er å splitte gjærstarteren. Det er umulig å garantere at vi får like mye gjær i hvert kar. Skal bli spennende å se hvordan dette ender i forhold til FG.

Vi skulle egentlig hatt besøk av vårt tongalesiske alibi på bryggedagen denne gangen også, men dessverre dukket det opp omgangssyke i familien så det måtte avlyses. I stedet fikk vi besøk av vår venn Fred fra Florida! Ingen dårlig erstatning det! 🙂 Hyggelig å ha deg på besøk, Fred! Kanskje denne egentlig bør hete Prince of Florida?

IMG_0022Masse godt øl ble fortært. Ingen nevnt ingen glemt:-) Middagen ble som vanlig tilberedt av vår faste kokk Ylva, som vartet opp med Biff Bourgogne, og en deilig dessert med ostekrem og Oreo. Konge!

Nok en herlig bryggedag som kommer til å gi oss nok en kasse digg øl hver!

Fishtank 7 med litt av hvert av humle

3I går, lørdag 3. oktober ble batch #015 brygget. Dette skal være en ny Fishtank 7 Farmhouse Ale (batch #007) som er en av de beste ølene vi har laget. Dette er en klone av Boulevard Brewing’s Tank 7.

Alt begynte bra. Fantastisk sommervær i solsteiken på verandaen! Første lille glitch ble at vi glemte å varme skyllevann. Dermed fikk vi en lang utmesk på nesten en halvtime før vi skylte. Ikke helt ideelt, men det går sikkert bra.

1Neste problem kom når humlen skulle måles opp. Det viste seg at vi har fått bare en av hver av 100g posene med Galaxy og Ahtanum humlene som vi skulle hatt hhv. 150g og 250g av… Da ble det litt stress gitt. Vi var ikke helt fornøyde med Bryggselv akkurat da. Etter en del googling og leting så fant vi at vi kunne bruke noe av det vi hadde liggende. Det ble da litt ekstra Simcoe og en del Centennial som erstatning. Tror dette skal fungere bra også.

2Ellers klarte vi å knuse både et termometer og en målekolbe. Litt svinn får man regne med.

Masse godt øl ble smakt denne gangen. Noen som kan være greit å trekke fram er Bøgedal No 431, 3 forskjellige fra Garage Project: Rosé de la Vallee, Bossa Nova og Hellbender og ikke minst Mohawk’s Cuveé Grand Cru. Knall gode øl alle sammen!

2015-10-03 14.08.09Og så smakte vi vår SXaison fra forrige batch som har blitt knallgod, utrolig nok med en del fylde i smaken selvom den var helt ned i 1.007 FG.

Middagen var enklere denne gangen da vår faste kokk, Ylva, er på ferie i Portugal for tiden. Men Peppes leverte et par greie pizzaer på døra.

Nok en vellykket bryggedag vel gjennomført, og vi gleder oss til å smake resultatet! 🙂