Tapping av batch #003 og etiketter på batch #002

IMG_0559Da var batch #003 tappet! Gikk som smurt det. Ikke noe problem nå som vi begynner å bli så rutinerte. Ølet ble først omstukket til nye gjæringskar og så over på flaske som ble korket med våre flotte nye korker med logo. Konge! Vi målte FG til 1.012, så dette blir helt perfekt! Smaken er også helt der den skal være. Mer fyldig enn batch #001, kanskje litt mindre av det deilige humlepreget… Har humlen tapt seg litt etter å ha ligget i fryIMG_0562seren i 2 og en halv måned…? Uansett – dette blir en knall IPA!

Når vi var klare lagde og satte vi på etiketter på batch #002. Enkelt og greit printet på vanlig 80g A4, 6 på hvert ark, klippet opp og montert med lettmelk. Easy peacy!

The beer sleeps with the fishes…

2014-09-22 20.58.45Neida! Vi har ikke helt ut ølet, men vi måtte bare plassere det inne i akvarierommet da temperaturen ble litt for lav i boden. Det er nede i 18 grader i boden og det er litt kaldt i den perioden begge batchene er inne i akkurat nå. Det ideelle er vel litt over 20, opp mot 23 grader, og i akvarierommet er det nettopp 23 grader. Tror det blir ideelt:-)

Tapping av batch 002 og tørrhumling av batch 003

tappbatch2-3I går tappet vi batch #002. Etter å ha gjort det en gang før begynner vi allerede å bli trygge på denne prosessen. Først StartSan’et vi alt som skulle komme i kontakt med ølet, så tappbatch2-1tappet vi ølet over i nye kar med en slange som ble kveilet nedi for minimalt med oksygentilførsel. Deretter tappet vi fra dette fatet og over på flasker som på forhånd var rengjort etter alle kunstens regler samt desinfisert i StarSan. 1 karboneringsdrops i hver flaske, kork på og så er det klart. tappbatch2-4Easy peasy. (Selv om vi glemte drops og måtte trekke opp en halv kasse og korke på nytt…)

FG ble for øvrig målt til 1.010 noe som bør være midt i blinken for denne ølen:-) Vi smakte selvfølgelig også og dette smakte veldig godt. Ingen av tilsetningene virket dominerende, og dette smakte definitivt av belgisk wit!

tappbatch2-5Når dette var gjort var det tørrhumling av batch #003 som sto for tur. Vi tappet over i sekundærkar og hadde i humle. Smakte også på denne og her var det også snadder, men den trenger definitivt tørrhumlen. SG ble målt til 1.012, veldig langt ned allerede etter en uke. Får se hva som skjer i uke 2. Kan nok bli ganske tørr denne gangen også, men godt blir det garantert!