Fishtank 7 med litt av hvert av humle

3I går, lørdag 3. oktober ble batch #015 brygget. Dette skal være en ny Fishtank 7 Farmhouse Ale (batch #007) som er en av de beste ølene vi har laget. Dette er en klone av Boulevard Brewing’s Tank 7.

Alt begynte bra. Fantastisk sommervær i solsteiken på verandaen! Første lille glitch ble at vi glemte å varme skyllevann. Dermed fikk vi en lang utmesk på nesten en halvtime før vi skylte. Ikke helt ideelt, men det går sikkert bra.

1Neste problem kom når humlen skulle måles opp. Det viste seg at vi har fått bare en av hver av 100g posene med Galaxy og Ahtanum humlene som vi skulle hatt hhv. 150g og 250g av… Da ble det litt stress gitt. Vi var ikke helt fornøyde med Bryggselv akkurat da. Etter en del googling og leting så fant vi at vi kunne bruke noe av det vi hadde liggende. Det ble da litt ekstra Simcoe og en del Centennial som erstatning. Tror dette skal fungere bra også.

2Ellers klarte vi å knuse både et termometer og en målekolbe. Litt svinn får man regne med.

Masse godt øl ble smakt denne gangen. Noen som kan være greit å trekke fram er Bøgedal No 431, 3 forskjellige fra Garage Project: Rosé de la Vallee, Bossa Nova og Hellbender og ikke minst Mohawk’s Cuveé Grand Cru. Knall gode øl alle sammen!

2015-10-03 14.08.09Og så smakte vi vår SXaison fra forrige batch som har blitt knallgod, utrolig nok med en del fylde i smaken selvom den var helt ned i 1.007 FG.

Middagen var enklere denne gangen da vår faste kokk, Ylva, er på ferie i Portugal for tiden. Men Peppes leverte et par greie pizzaer på døra.

Nok en vellykket bryggedag vel gjennomført, og vi gleder oss til å smake resultatet! 🙂