Jolebryggforeningens juleøltest 2016

Det ble i år avholdt en uformell blindtest av et knippe juleøl (ca 25 stk) fra polet – i håndverksklassen. Dette var vel og merke på ingen måte en fullstendig test av alt som finnes tilgjengelig. Følgende ble undertegnes favoritter, naturligvis bak vår egen Restful Christmas som fikk veldig høy score av de fleste i panelet på i alt 8 mann  🙂

  • Grim & Gryt –  Vinternatt
  • Lindheims – 100 Days of Juleøl
  • 7 Fjell – 7 Sorter Christmas Ale

juleoltest

Dette var de beste dømt ut fra mine preferanser om tradisjonelt norsk juleøl. Vi smakte et par andre veldig gode øl som normalt ville fått megt god score, men faller igjennom litt som «typeøl». Edge Brewing sin Ho, Ho, Ho! var et slikt eksempel. En nydelig American Strong Ale, men som ble helt feil i denne sammenhengen.flat-label-ho-ho-ho

Juleølet 2016 testet av Ølportalen

Ølakademiet har vært igjennom det meste som finnes fra Norske bryggerier. Totalt skal det være 230 ulike juleøl å få kjøpt i Norge i år!  127 av disse er testet her og da kun fra norske bryggerier (37 stk i alt hvilket sier mye om mangfoldet i norsk ølproduksjon for tiden).

161109-handverksbryggerier-pol

Testen av «Polstyrke-øl håndverksbryggerier», ble vunnet av St Halvard, Haandbryggeriet og Dronebrygg. Alle med terningkast 6. I klassen for de mer «tradisjonelle» bryggeriene med polstyrke-øl, var det Aas sin Vellagret som endte på terningkast 6 foran et kobbel med andre som oppnådde karakteren 5.

161109-klassiske-juleol-pol

Det ser i hvert fall ut som om det er en del øl som må prøves fra listen her i år også. Spørsmålet er om det er noen som slår vår egen Restful Christmas.   :-). Testen fra Ølakademiet kan uansett være en guide til å plukke det antatt beste fra hyllene.