25. januar stiller vi til start i vår første konkurranse: Norsk ølfestival 2020 som avholdes i Eventhallen på Bryn i Oslo.
Kom og smak våre øl (og en hel masse andre øl, mjød og cider) og stem på oss som publikums favoritt! Det skal godt gjøres å slå de to ølene vi stiller med: Svarte Hællvette, en bittersjokolade havrestout, og Sweet Reaper, en mango/chili IPA. Vi er stolte av begge to og mener dette må være veien til suksess!
Dette året hadde Jolebryggforeningen av det siste Oddetall sitt 20-års jubileum. Fine folk samlet som vanlig og tradisjonen tro, altfor mange øl som skulle testes. I år var det satt en grense på 32 øl, men mens foreningen «eldes» må vi bare innse at kapasiteten ikke øker i takt med alderen.
I år var vårt eget Jolebrygg kanskje bedre enn noen gang. Veldig fint balansert med krydderet vi liker så godt og samtidig for første gang ikke overkarbonert i det hele tatt. Grepene vi har gjort for å slippe problemene med oppskriften som vi helst ville slippe å endre for mye på, ser derved ut til å ha hjulpet!
Av polølene vi smakte oss igjennom denne gangen, ble mine personlige vinnere Cervisiams Gryla som representerte det litt ekstreme (veldig tung dessert-øl med smaker av karamell, sjokolade, lønn og vanilje), mens TV-kokken Ole Martin Alfsen sin juleøl (derav navnet OMA), var den beste av de «vanlige». Begge kan anbefales, men definitivt til hver sin bruk.
Flere og flere hører også på Podcasts om dagen. Fint å laste ned før en flytur osv. Her er en populær utgave fra Craft Beer and Brewing magazine som har produsert masse stoff!