Rangatira o te tonga

IMG_0023«Rangatira o te tonga» er Prince of Tonga på Maori. Klarte ikke helt å finne oversettelsen på tongalesisk, så vi får ta til takke med det.

Lørdag 14.11 gjorde vi et nytt forsøk på denne Brown Ale’n som vi syntes ble god sist, men manglet litt fylde og var litt syrlig. Nå er håpet at de vanntilsetningene vi har gjort skal fikse dette. Ellers er det ganske likt som sist.

Den største utfordringen denne gangen var at vi glemte å sette starteren kaldt fredag kveld. Dermed ble det bare et par timer i kjøleskap. Vi valgte å dekantere ned til ca halvparten allikevel, og så tilsatte vi en ekstra pakke gjær (White Labs har nå begynt å levere i pakker istedet for rør. Litt usikker på hva jeg synes om det…) Tror IMG_0021det skal løse det. Det plopper i hvert fall greit i det ene gjæringskaret. Tror det andre er litt lekk, for der er det stille. En utfordring når vi splitter til 2 gjæringskar er å splitte gjærstarteren. Det er umulig å garantere at vi får like mye gjær i hvert kar. Skal bli spennende å se hvordan dette ender i forhold til FG.

Vi skulle egentlig hatt besøk av vårt tongalesiske alibi på bryggedagen denne gangen også, men dessverre dukket det opp omgangssyke i familien så det måtte avlyses. I stedet fikk vi besøk av vår venn Fred fra Florida! Ingen dårlig erstatning det! 🙂 Hyggelig å ha deg på besøk, Fred! Kanskje denne egentlig bør hete Prince of Florida?

IMG_0022Masse godt øl ble fortært. Ingen nevnt ingen glemt:-) Middagen ble som vanlig tilberedt av vår faste kokk Ylva, som vartet opp med Biff Bourgogne, og en deilig dessert med ostekrem og Oreo. Konge!

Nok en herlig bryggedag som kommer til å gi oss nok en kasse digg øl hver!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *