Juleølet 2016 testet av Ølportalen

Ølakademiet har vært igjennom det meste som finnes fra Norske bryggerier. Totalt skal det være 230 ulike juleøl å få kjøpt i Norge i år!  127 av disse er testet her og da kun fra norske bryggerier (37 stk i alt hvilket sier mye om mangfoldet i norsk ølproduksjon for tiden).

161109-handverksbryggerier-pol

Testen av «Polstyrke-øl håndverksbryggerier», ble vunnet av St Halvard, Haandbryggeriet og Dronebrygg. Alle med terningkast 6. I klassen for de mer «tradisjonelle» bryggeriene med polstyrke-øl, var det Aas sin Vellagret som endte på terningkast 6 foran et kobbel med andre som oppnådde karakteren 5.

161109-klassiske-juleol-pol

Det ser i hvert fall ut som om det er en del øl som må prøves fra listen her i år også. Spørsmålet er om det er noen som slår vår egen Restful Christmas.   :-). Testen fra Ølakademiet kan uansett være en guide til å plukke det antatt beste fra hyllene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *