Juleøltest 2018

Vår egen juleøl smaker som vanlig bra, men vi har for andre år på rad fått problemer med halve produksjonen, hvilket gjør at vi må se litt på om vi har en oppskrift som er i overkant følsom og bør endres. Inntil videre, får vi bare si at vi har laget 20 liter med sjelden og god vare som bare noen få vil få sjansen til å smake  :-).

Tradisjonen tro, var nylig noen av medlemmene i bryggeriet med i Jolebryggforeningen av siste oddetall sin årlige test av juleøl fra polet. I år var det ca 35 stk som skulle smakes og alle var plukket ut etter prinsippet som «øl vi ikke har smakt før».  Antallet sier alt om mengden juleøl man nå får på polet. Vi var jo ikke i nærheten av noen komplett test.

Det var imidlertid mye godt på listen vår også. Personlig hadde jeg 3 stk som skilte seg ekstra positivt ut. Det var trønderske Hunsfoss sin Direktørens Jul som fikk bronsemedaljen, mens Amundsen med sin sin ZYGoat (Salted caramel choc chip cookie stout) og Cervisiam med en som heter Chocolate Salty Christmas Balls stakk av med deling av førsteplassen. Nettopp ZYGoat testet vi på Shølbryggeriet også på vår desemberbrygging og alle var enige om at dette var godt øl. Alle disse 3 må sies å være av dessert-øl typen.

Cervisiams etikettkunst er som vanlig heftig. Chocolate Salty Christmas Balls var god.

Skulle jeg tatt en juleøl til maten av de jeg smakte på, var nok Hogna sin Blitzen Juleipa en vinner, mens Haandbryggeriets Even’s More Xmas var en mer tradisjonell norsk juleøl som også kan gå til maten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *