Juleøltest 2019

Dette året hadde Jolebryggforeningen av det siste Oddetall sitt 20-års jubileum. Fine folk samlet som vanlig og tradisjonen tro, altfor mange øl som skulle testes. I år var det satt en grense på 32 øl, men mens foreningen «eldes» må vi bare innse at kapasiteten ikke øker i takt med alderen.

I år var vårt eget Jolebrygg kanskje bedre enn noen gang. Veldig fint balansert med krydderet vi liker så godt og samtidig for første gang ikke overkarbonert i det hele tatt. Grepene vi har gjort for å slippe problemene med oppskriften som vi helst ville slippe å endre for mye på, ser derved ut til å ha hjulpet!

Av polølene vi smakte oss igjennom denne gangen, ble mine personlige vinnere Cervisiams Gryla som representerte det litt ekstreme (veldig tung dessert-øl med smaker av karamell, sjokolade, lønn og vanilje), mens TV-kokken Ole Martin Alfsen sin juleøl (derav navnet OMA), var den beste av de «vanlige». Begge kan anbefales, men definitivt til hver sin bruk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *