Belgisk Wit etter 1 uke gjæring

2014-09-14 14.11.57Har nettopp målt begge karene med Wit. Kar 2 (til venstre) som ikke har ploppet målte 1.022. Kar 1 (til høyre) som HAR ploppet målte høyere verdi, 1.025! det var overraskende! Hadde trodd det som ploppet skulle ha kommet lengst! Men her er det nok snakk om en lekkasje i lokk/lås på kar 2.

Har også smakt og synes de smaker veldig likt. Som forrige gang er vel ikke dette snadder akkurat nå, men bare gjæren klarer å gjære det ut så tror jeg det kommer til å bli en veldig god øl!

OG var 1.050,dvs. de holder hhv. 3.7% Og 3.3% akkurat nå, men 1 uke til håper jeg tar dem ned til 1.012 som vi har beregnet, helst litt lavere. (En Wit skal vel helst ligge mellom 1.006 og 1.010 har jeg lest.)  Evt. får vi se om vi skal la dem stå litt til før vi tapper dem, kanskje sette dem litt varmere.

Forrige gang var det jo så godt som ferdig gjæra etter 1 uke, men da hadde vi i 10 ganger så mye gjærnæring som vi skulle og vi brukte nesten dobbelt så mye gjær som denne gangen. Jeg tror det vi gjør nå er riktigere. Så får vi se…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *