I går tappet vi batch #002. Etter å ha gjort det en gang før begynner vi allerede å bli trygge på denne prosessen. Først StartSan’et vi alt som skulle komme i kontakt med ølet, så
tappet vi ølet over i nye kar med en slange som ble kveilet nedi for minimalt med oksygentilførsel. Deretter tappet vi fra dette fatet og over på flasker som på forhånd var rengjort etter alle kunstens regler samt desinfisert i StarSan. 1 karboneringsdrops i hver flaske, kork på og så er det klart.
Easy peasy. (Selv om vi glemte drops og måtte trekke opp en halv kasse og korke på nytt…)
FG ble for øvrig målt til 1.010 noe som bør være midt i blinken for denne ølen:-) Vi smakte selvfølgelig også og dette smakte veldig godt. Ingen av tilsetningene virket dominerende, og dette smakte definitivt av belgisk wit!
Når dette var gjort var det tørrhumling av batch #003 som sto for tur. Vi tappet over i sekundærkar og hadde i humle. Smakte også på denne og her var det også snadder, men den trenger definitivt tørrhumlen. SG ble målt til 1.012, veldig langt ned allerede etter en uke. Får se hva som skjer i uke 2. Kan nok bli ganske tørr denne gangen også, men godt blir det garantert!