Smak av vår Wit – Batch#002

For Wite Dager er vårt første forsøk på en Belgisk Wit. Vi tok utgangspunkt i en oppskrift vi fant på nettet, men endret litt på tilsettingssiden og brukte noe sitronskall istedenfor noe av appelsinskallet. Selve bryggedagen gikk fint og planmessig for seg og utgjæringen gikk også helt ned til 1.010 og i så måte skulle alt borge for perfekt resultat med alkoholstyrke etter boka på 5,5%.

Batch#002 smaker da også fortreffelig. Akkurat så friskt og lett som en Wit etter min mening bør gjøre. Det er akkurat passe hint av sitrus/appelsin med noe koriander. Ikke for mye av noe. Jeg var nemlig litt spent på om sitronen skulle bli en overdrivelse, men det er den definitivt ikke her. Det dufter også fint av det jeg mener er hvete og appelsin. Ettersmaken er ikke voldsom, men henger akkurat så lenge i at man kan nyte det litt etter det har glidd ned i halsen.

Fargen på ølet er lyst gult og nesten klarere enn forventet, selv om den litt klassiske «wit-grumsen» er der. Det skummer også fint når man heller i glasset, men dette legger seg raskt igjen. Sukkerbiten i flasken har gitt fin karbonering og det er et sprudlende friskt øl, perfekt til litt varmere dager, men jeg skal nok klare å kose meg med den nå i mørketiden også inntil juleølen er klar.

Kan legge til at den passet godt til Norges landskamp mot Bulgaria som endte med en flott 2-1 seier. Når både øl og fotball ender såpass bra, kan man jo ikke annet enn smile  🙂

forwitedager

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *