Klart for Brown Ale

brown-ale1I morgen er det klart for brygging av en enkel og grei Amerikansk Brown Ale. Vinteren er på vei og en Brown Ale er jo perfekt peiskos etter en skitur!

Som vanlig har vi gått for en «Gahr edition» fra Bryggselv med vår tilpasning av oppskriften på BeerCalc. Denne er basert på følgende maltsorter:

  • Maris Otter Pale (6 EBC)
  • Cara Pils (5 EBC)
  • Crystal (120 EBC)
  • English Brown (180 EBC)
  • Chocolate (1175 EBC)

Fargen skal da bli passe mørk, 50 EBC.

På humlesiden er det Northern Brewer (60 min), Citra (15 min) og Cascade (2 min), og vi skal da ende opp på ca 27 IBU, litt i den lavere enden av skalaen for en Amerikansk Brown, nesten ned mot en litt mer engelsk stil.

Vi satte starteren på onsdag kveld med 3 liter vørter og 2 rør med ganske fersk WLP013 London Ale. Den ser veldig grei ut så langt. Ikke noe søl med stormgjæring, men bra skumming i går og rolig i dag. Setter den i kjøleskapet etter jobb i dag og lar den stå til i morgen litt utpå dagen før vi dekanterer.

Planen er å ende opp med 50 liter på gjæringskar denne gangen og dersom vi klarer 75% effektivitet så bør vi ende opp med ca 5.5%vol (OG 1.055 – FG 1.015 = 5.2% + 0.3% fra karbonering).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *