Klart for batch #006, en ny Zantos American IPA!

ipaVi brygger en ny Zantos American IPA til helgen. Den har slått så godt an hos ALLE vi kjenner at vi må fortsette å utvikle denne.

Vi prøver nå å guffe på med litt mer Crystal malt og håper med det å få en enda bedre fylde/sødme i ølen iom. at Crystal malten generer en del sukker som ikke er fermenterbart har vi forstått. Blir spennende å se hva slags utslag det gir!

Vi skal også for første gang prøve å måle PH. Antagelig tilsetter vi også litt kalsiumklorid i vannet denne gangen. Her i Asker er det bare ca 4 mg/l kalsium og vi har lest oss til at det bør være minst 50. Står en del om dette i boka «How to brew» (anbefales for ALLE seriøse hjemmebryggere!) og i en artikkel på Norbrygg (medlemmer only, så ingen link dessverre).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *