Batch #007 følger om kort

blvd_tank_7Vi setter enda en batch ganske umiddelbart etter gårsdagens IPA. Nå skal vi lage en klone av Boulevard Brewing Company’s Tank 7 Farmhouse Ale. Oppskriften fra Boulevard sier følgende:

«Malts
Pale Malt –      77.5%
Flaked Maize –  20%
Malted Wheat – 2.5%

Mash in:
63  and rest for 50 minutes.
68 – 25 min
73- 15 min
Mash off at 78

We look for a beginning of boil gravity of 1063 and boil for 70 minutes to look for 1067 at the end of the boil.

Hops
Magnum – 6 IBU at 98 C
Simcoe – 5 IBU at 15 After beginning of boil
Amarillo – 15.7 IBU at 5 before end of boil
Amarillo – 10.7 IBU in the whirlpool

We cool the wort to 19 C, pitch with a high gravity Trappist strain (I suggest Wyeast 3787) and let it rise to 21 C. We ferment at 21 until we reach 1028 at which point we temp up to 23 for the remainder of fermentation. Ending FG is 1009.

Dry Hopping
Amarillo .089 kg/bbl  (7.6 g pr. liter )»

Vår tolkning av dette er lagt inn i BeerCalc. Pga. begrensningen på maltmengde i Speidelen må vi tilsette en del DME i tillegg til malten. Skulle vi fått ut 10,7 IBU av Amarillo ved tilsetning i Whirlpool så har vi regnet ut at vi trenger ca 720 gram. Det er uaktuelt. Vi er ikke helt sikre på hvordan vi skal gjøre det enda, men vi tenker å tilsette noe mer Magnum og Simcoe (slik flere på Norbrygg har gjort med hell). Vi utsetter også Simcoen noe for å få litt mer smak/aroma fra den. Det blir mindre Amarillo enn det Boulevard bruker, men hvor mye er vi ikke helt sikre på enda. Vi får se:-)

3 kommentarer til “Batch #007 følger om kort”

  1. Da har vi fått en del svar i en tråd på Norbrygg:
    http://forum.norbrygg.no/threads/boulevard-tank-7-klone.19392/

    Vi bruker nå de humlemengdene Boulevard sier vi skal bruke og gjør akkurat som de sier, så får vi se. Vi koker i 70 minutter og humletilsetningene blir som følger:
    – 12 g Magnum ved 98 grader ved oppvarming til kok (12,5% Alpha)
    – 10 g Simcoe ved 55 minutter (12,9% Alpha)
    – 234 g Amarillo ved 5 minutter (8,4% Alpha)
    – 146 g Amarillo ved 0 minutter (8,4% Alpha)
    – 34 g Amarillo som tørrhumling etter ca 1 uke (8,4% Alpha)

  2. Med tanke på hvor denne skal brygges, må det jo bli en «Fishtank Ale» denne her da vel ?

    Ellers er det jo også en morsom tilfeldighet i at Batch#007 er Tank7 … 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *