Tørrhumling av batch#006

bryggedag7-6I forkant av brygging av batch 7 stakk vi om batch 6 og tørrhumlet den. Når vi skulle veie opp humlen så vi at vekten stod på lbs i stedet for gram. Hadde vi ikke sett det hadde vi endt opp med ca halvparten så mye humle som vi skulle. Og det var nære på!

Det får oss til å lure litt. Har vi gjort en feil ved bryggingen av denne batchen og tilsatt for lite humle? Stod vekten på lbs forrige lørdag også… En smak på ølen fra et av gjæringskarene forsterker mistanken. Dette smaker vel litt for lite bittert og har vel litt for lite humlearoma?

OK. Ingenting vi kan gjøre med det nå, så vi får bare se hva det blir. Det blir sikkert godt uansett! SG på dette tidspunktet måles til 1.016. Antagelig gjærer den ut litt til, men forhåpentligvis ikke for mye. Teorien tilsier at den skal ende på en høyere FG enn forrige gang og da fikk vi 1.012.

Nå er den i hvert fall over på nye gjæringskar og tørrhumle er tilsatt, så nå er det bare å vente en uke og se hva det blir til. Vi har tenkt tapping mandag 26. januar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *