En Öl och Whiskymässa

öw_rund_negFredag var jeg på En Öl och Whisky mässa i Göteborg. Mange små og store bryggerier samlet på et sted, primært svenske, men også noe utenlandsk. For oss som er litt ekstra interessert i øl utover bare det å drikke den så er dette virkelig å anbefale. Masse hyggelige og imøtekommende folk som gladelig pumpes for informasjon til stor hjelp for en fersk hjemmebrygger, og ikke minst: veldig mange gode smaker. Sykt gode smaker til tider!

MOHAWKMin absolutte favoritt må jeg si var Mohawk Brewing Company. Dødsgod øl og en veldig trivelig sjefsbrygger i Stefan Gustavsson som selvfølgelig stilte med en solid hanekam-frisyre! Vi fikk smake en fire-fem forskjellige brygg, blant annet en Imperial Brown Ale som var en sødmefylt, fløtemyk nytelse og en vannvittig smaksrik Belgian Grand Cru som han beskriver slik på websiden:

En Quadrupel som jäst med druvjuice och vanilj. Krämigt maltig med mjuk vaniljsötma, men samtidigt bra bett i alkoholen och jästigt kryddiga toner. Vaniljen och druverna ger toner av mörk rom. Detta är en öl som med fördel kan lagras.

Den vi smakte var et år gammel og var en opplevelse!

CAPEn annen favoritt er og blir CAP. Også der fikk vi en veldig hyggelig prat med en av bryggerne. Spesielt vil jeg trekke fram deres Bohemian Rhapsody, en Böhmischer Pilsner. Veldig smaksrik og fyldig pils. CAP skal på norgesturne snart og kommer til å besøke Amundsen, Kinn, Ægir og flere andre bryggerier. Skal bli spennende å se hva som kommer ut av dette!

2015-04-24 21.43.35Til slutt vil jeg trekke fram Gotlands Bryggeri som har vært en favoritt lenge for min del siden min kone Ylva kommer fra Gotland og vi er der ofte for å besøke hennes foreldre. Vi fikk pratet med to av bryggerne og ble lovet oppskrifter om vi kontaktet dem. Det må vi jo prøve! Her fikk vi smake deres nye Great White Bulldog Wheat IPA. Knallgod! Helt der oppe med Skoddehav fra Kinn! Vi smakte også bl.a. Barley Wine’n Valkyrians Välkomst somer en Barley Wine lagret på Sauterne fat. Gode saker!

En svært god opplevelse, og jeg kan garantere at jeg kommer tilbake til neste år!

2015-04-24 15.56.50

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *