Tørrhumling og tørrchiliing av Restful Imperial Black IPA

2015-06-13 16.28.40I dag ble batch #012 Restful Imperial Black IPA tørrhumlet. Vi gikk for en blanding av Simcoe og Ahtanum. Egentlig hadde vi tenkt Amarillo, men vi fikk lyst til å prøve noe nytt, og Ahtanum så spennende ut (og ligner jo litt på Amarillo). Duften var det i hvert fall ikke noe å si på. Har god tro på dette. Tørrhumla gikk rett i primærkarene. Ingen omstikking.

Vi tappet en prøve også. Den viste en SG på 1.023. Overraskende høyt etter en uke synes vi. Er vel det høyeste vi har målt.

Og så smakte vi (selvfølgelig). Og det smaker knallbra! Selvfølgelig er det en del restsødme enda, så det er fyldig og søtlig, men for min del trenger jeg ikke å gjære ut så mye mer. Når tørrhumla får gjort sitt tror jeg dette blir kjempe!

chiliVi hadde litt lyst til å gjøre noe rart med det ene karet denne gangen. Siden vi splitter batchen i 2 25l kar i stedet for ett 60l kar så har vi jo den muligheten. Så da slapp vi like godt oppi 20 tørka chili i det ene karet. Skal bli spennende å smake hva det gjør. Mulig det blir alt for mye, men det er jo 25 l væske så det må jo litt til!

Neste helg er det tapping!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *