Batch #019 Jack Black Bourbon Barrel Aged Imperial Stout

jack-black-artBatch #019 ble brygget lørdag 19. mars 2016. For første gang en skikkelig kraftig Imperial Stout. Vi har basert oss på en oppskrift fra Christian Otnes som heter Mørketid og som vi smakte på IT NM i hjemmebrygg for en tid tilbake. Knallgod var den! Planen var en alkoholstyrke på 11.9%, men veldig dårlig effektivitet gjorde at vi måtte hive oppi 1.4 kg maltekstrakt for å komme opp i 11%. OG ble til slutt målt til 1.092.

Vi bestemte oss i planleggingsfasen også for at vi skulle tilsette eikechips marinert i Jac Daniels. Svart øl med Jack Daniels altså. Kan jo ikke hete noe annet enn Jack Black.

Imperial_StoutLitt heftigere gjæring denne gangen, men med såpass små mengder så ble det ikke noe søl, bare litt heftig plopping i et par dager.

Ølet ble tappet lørdag 9, april og FG ble målt til 1.023 en del høyere enn antatt. For karbonering tilsatte vi 5g sukker pr liter, totalt 125g sukker i 0.5 liter vann, kokt i 15 minutter. Fare for at det kan bli overkarbonert når det var så pass høy FG. Er litt redde for det…

Fargen er kølsvart og smaken er er i hvert fall helt knall. Lakris og ikke for mye, men tydelig eik/bourbon preg.

Innlegg som omhandler batch #019:

Oppskrift

Vi brygger shøl!