Batch #021 Brunos Bavarian Weizen

IMG_2543_edited-1
Bruno

Batch #021 ble brygget lørdag 21. mai 2016. For første gang prøver vi oss på en skikkelig tysk weissbier. Vi har basert oss på en oppskrift fra boka Ølbrygging fra hånd til munn, «Helles Eickern Weissen» av Johannes Eick. Enkel og grei med 50/50 pilsnermalt og hvetemalt. Humle er det ikke all verden av, littegrann Saaz bare. Vi har valgt å bruke White Labs WLP 351 Bavarian Weizen gjær istedet for den orginale Wyeast 3068 Weienstephan Wheat. Tanken er at denne skal gi litt mindre banansmak.

weizen
Weissbier

Bryggedagen gikk nok en gang problemfritt for seg og vi fikk bedre effektivitet enn vi trodde. Dermed blir ølet litt sterkere enn tiltenkt, men det tenker vi bare er positivt. OG endte på 1.053 noe som bør gi ca 5.6%. Bakgrunnen for effektiviteten er nok at vi denne gangen fylte Speidelen med bare 10.6kg malt i motsetning til å stappe den full med 14 kg som vi har gjort i det siste.

Gjæringen skulle være ganske rolig i følge White Labs og det stemte bra.

Ølet ble tappet lørdag 4 juni og FG endte på på 1.007! For karbonering brukte vi sukkerlake med 6g sukker per liter vann.

Resultatet er en sterk Weizen som er litt dårlig karbonert og helt krystallklar! Smaken er Weizen, men den er altså helt klar. Prøver man å snu litt på flaska for å få med litt gjær så blir det bare masse grums, ikke uklarhet. Vi har laget en krystall-weizen.

Innlegg som omhandler batch #021:

Oppskrift

Vi brygger shøl!