Batch #030 Single Hop Series – Sorachi Ace – Double IPA

Batch #030 ble brygget lørdag 1. april 2017. Dette er andremann ut i vår single hop serie og denne gangen var det raringen Sorachi Ace som fikk hovedrollen. Malt som sist: Pale Ale og Pilsner som basis, og så litt Carapils og Pale Crystal for litt fylde. For å få opp styrken brukte vi både Dextrose og Spraymalt.

Nok en gang veldig bra effektivitet, og omtrent nøyaktig like mengder, men litt lavere alkoholprosent da vi av en eller annen grunn fikk litt lavere OG. Alkoholprosent endte på ca 8,9 etter karbonering mot 9,3 forrige gang! Vi har ikke klart å finne ut årsaken til dette… Forøvrig gjorde vi en vri med å putte 250ml Mango puré i det ene gjæringskaret ved tørrhumlingen.

Ølet ble veldig bra! Men også veldig rart! Jeg synes det smaker en slags sololje av typen Hawaian Tropic, en slags variant av kokos. Kult! Forskjellen på Mango versjonen og den «vanlige» er marginal, så her tror jeg vi burde brukt mer, og kanskje rørt litt i gjøringskaret etter at det var tilsatt. Generelt er vi forsiktige med å røre noe som helst ved tørrhumling. Vi stikker ikke om. Bare heller det oppi. Men dette er kanskje litt pinglete. Litt risiko må vi jo ta!

Innlegg som omhandler batch #030:

Oppskrift

Vi brygger shøl!