Batch #034 Bruno’s Belgian Dubbel

Batch #034 ble brygget lørdag 2. desember 2017. Denne gangen har vi gått for en Belgisk Dubbel. Oppskriften er inspirert av Tiger Tripel fra Nøgne Ø, og har samme malt, humle og gjær, men mengdene er endret for å få den «ned» til en dubbel istedet for tripel. Her er det like deler pilsen og hvete malt, litt peated malt og 2 kg demerarasukker. Humlen er Bobek som bitterhumle, et nytt bekjentskap for oss, og Saaz og Columbus som smaks/aromahumle. Gjæren er WLP510 Belgian Bastogne Ale.

Effektiviteten var litt dårligere enn de forrige bryggene våre. Dette kan muligens skylles noen bommerter ifm. tilsetning av malt som gjorde at maltet måtte ut igjen og oppi igjen, og da glemte vi ca 100g malt. Og så så vi i etterkant at en del av sukkeret ikke var skikkelig løst opp (etter 1,5t koking). Utbyttet ble bra og nå står det og plopper friskt i gjæringskarene.

Innlegg som omhandler batch #034:

Oppskrift

Vi brygger shøl!