Batch #041 Blackout Imperial Stout

Bryggedato: 18.08.2018
Original Gravity (OG): 1.094
«Ending Kettle»-effektivitet: 61%
Malt: Pale Ale, Dark Munich, Roasted Barley, Amber, Brown, Crystal, Pale Crystal, Special B, Chocolate, Havreflak, Spraymalt light og Billington Molasses sukker
Bitterhumle: Magnum
Smakshumle: East Kent Goldings
Aromahumle: East Kent Goldings
Kommentarer til bryggingen: Problemer med å få pumpet vannet gjennom malten, enten pga. for fin malingsgrad eller for lite vann. Dårlig conversion effektivitet pga. dette og måtte tilsette spraymalt for å øke OG.
Gjær: WLP001 California Ale
Tørrhumle:
Kommentarer til gjæringen: Liten batch med bare 25l i ett gjæringskar. Satte det med blow-off tube og det var lurt. Gjæret bra og mye gjær og øl i blow-off bøtta.
Tappedato: 01.09.2018
Final Gravity (FG): 1.019
Alkohol %: 11,1% på flaske etter karbonering
Resulterende mengde: 22l
Korkfarge: Blå
Kommentarer til tappingen:
Smakskommentarer:

Innlegg som omhandler batch #041:

Oppskrift

Vi brygger shøl!