Bryggedato: | 01-03.05.2020 |
Original Gravity (OG): | 1.040 |
«Ending Kettle»-effektivitet: | 74 % |
Malt: | Hvete, Pilsner og Maris Otter |
Bitterhumle: | Saaz |
Smakshumle: | – |
Aromahumle: | – |
Kommentarer til bryggingen: | Kettle souring: – Mash as normal – After sparging, boil for 15 minutes – Cool to 35 degrees C – Add 28 ml lactic acid to bring pH to 4.5 after sparge is done – Add lactobacillus culture (In Norway: 0.5 l Biola) – Cover kettle with cling-film – Wait until pH reaches 3.5 (probably after ~24 hrs) keeping kettle on 35 degrees C <– Tok vel rundt 36 timer – Start normal boil process – At 15 minutes, dilute with ~11 l boiled water to an OG of 1.038 – Run normal cooling process |
Gjær: | White Labs – German Ale/ Kölsch Yeast WLP029 |
Tørrhumle: | Bringebær ekstrakt (Amoretti Raspberry) |
Kommentarer til gjæringen: | – |
Tappedato: | 23.05.2020 |
Final Gravity (FG): | 1.010 |
Alkohol %: | 3,95 % |
Resulterende mengde: | 45,5 l |
Korkfarge: | Hvit |
Kommentarer til tappingen: | – |
Smakskommentarer: | Ganske lite bringebærsmak. Lite farge også. Tror kanskje pure er bedre enn ekstraktet vi brukte. Eller ekte bringebær. |
Innlegg som omhandler batch #055: