Batch #055 Bringebærliner Berliner Weisse

Bryggedato:01-03.05.2020
Original Gravity (OG):1.040
«Ending Kettle»-effektivitet:74 %
Malt:Hvete, Pilsner og Maris Otter
Bitterhumle:Saaz
Smakshumle:
Aromahumle:
Kommentarer til bryggingen:Kettle souring:
– Mash as normal
– After sparging, boil for 15 minutes
– Cool to 35 degrees C
– Add 28 ml lactic acid to bring pH to 4.5 after sparge is done
– Add lactobacillus culture (In Norway: 0.5 l Biola)
– Cover kettle with cling-film
– Wait until pH reaches 3.5 (probably after ~24 hrs) keeping kettle on 35 degrees C <– Tok vel rundt 36 timer
– Start normal boil process
– At 15 minutes, dilute with ~11 l boiled water to an OG of 1.038
– Run normal cooling process
Gjær:White Labs – German Ale/ Kölsch Yeast WLP029
Tørrhumle:Bringebær ekstrakt (Amoretti Raspberry)
Kommentarer til gjæringen:
Tappedato:23.05.2020
Final Gravity (FG):1.010
Alkohol %:3,95 %
Resulterende mengde:45,5 l
Korkfarge:Hvit
Kommentarer til tappingen:
Smakskommentarer:Ganske lite bringebærsmak. Lite farge også. Tror kanskje pure er bedre enn ekstraktet vi brukte. Eller ekte bringebær.

Innlegg som omhandler batch #055:

Oppskrift

Vi brygger shøl!