Batch #005 Prince of Tonga Brown Ale

Etikett-Batch#005Batch 005 er basert på American Brown Ale «Gahr edition» fra Bryggselv.no. Denne er basert på følgende maltsorter:

  • Maris Otter Pale (6 EBC)
  • Cara Pils (5 EBC)
  • Crystal (120 EBC)
  • English Brown (180 EBC)
  • Chocolate (1175 EBC)

Fargen er ganske mørk, 50 EBC.

På humlesiden er det Northern Brewer (60 min), Citra (15 min) og Cascade (2 min), totalt ca 27 IBU, litt i den lavere enden av skalaen for en Amerikansk Brown, nesten ned mot en litt mer engelsk stil.

Vi endte opp med 44 liter på gjæringskar hvorav ca 1.5 liter kom fra gjærstarter. (Vi turte ikke dekantere mer av frykt for at vi skulle miste for mye gjær.) Vi målte 1.061 i OG! Dette er 0.6 mer enn planlagt og effektiviteten er da på svimlende 80% og ny rekord! FG endte på 1.016.

Navnet på denne ølen kommer av vår gjestebrygger denne gangen, Vidar Persbråten som er halvt Tongalesisk og under hans deltagelse i «Tore på sporet» for mange år siden fant han ut at onkelen var kongen av Tonga. Klart denne må hete Prince of Tonga!

Dette ølet trengte litt tid på flaske før det ble bra. Første forsøk var nesten uten kullsyre, så det måtte ristes og lagres varmt en stund. Da ble det bedre. Faktisk ganske så bra!

Her som for juleølet kunne vi nok dratt nytte av å gjøre noe med PH’en, men det får bli neste gang.

Innlegg som omhandler batch #005:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi brygger shøl!