Batch #007 Fishtank 7 Farmhouse Ale

etikett-batch007Vår 7. batch ble brygget lørdag 17. januar og er en klone av Boulevard Tank 7 Farmhouse Ale. Vi holdt oss så nært opp til oppskriften fra Boulevard Brewing som mulig. Unntaket er at vi, for å kompensere for en litt mindre potent gjær, utvidet meskesteg 1 litt. Vi traff ikke helt på OG denne gangen, men havnet på 1.064 i stedet for 1.069, uten at det er noen krise.

Orginalen til venstre, vår til høyre. Ganske mye mørkere, men relativt nær i smaksprofil.
Orginalen til venstre, vår til høyre. Ganske mye mørkere, men relativt nær i smaksprofil.

Vi skylte med en del mer vann enn tidligere denne gangen fordi vi brukte mer malt, mesket lenger og kokte litt lenger enn vanlig. Vi er litt usikre på om dette var lurt. Vi mistet mye mindre væske enn vi beregnet og satt igjen med 48,5 l øl i gjæringskar (inkl. ca 2 l gjærstarter).

Gjæringen av denne batchen var voldsom de første par dagen. Det var nærmes som et vulkanutbrudd til tider! Men så roet den seg ganske raskt.

Mandag 26. januar stakk vi om til sekundærkar og tørrhumlet. Dessverre glemte vi å måle SG da.

Mandag 2. februar tappet vi på flaske. 45 liter ble det denne gangen! Vi målte da en FG på 1.015, dessverre alt for høyt. Det skulle vært 1.009. Men dette var egentlig forventet. Den gjæren som er brukt her klarer ikke å gjære ut så mye at man får det så lavt. Det samme ser det ut som flere har opplevd om man studerer Norbryggs forum.

Innlegg som omhandler batch #007:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi brygger shøl!