Vår 8. batch ble brygget lørdag 14. februar og er en klone av Ægir Kvase Kölsch. Vi har ikke gjort noe særlig med tilpasninger annet enn å skalere opp oppskriften til vår størrelse. Denne gangen prøvde vi å bruke mindre vann under mesking og mer til skylling, for å følge det vi har lest om at idalforholdet mellom vann og malt er på ca 3-4 l/kg. Vi brukte 4 l/kg. I forhold til BG/OG så ser dette ut til å ha vært en god strategi. Vi traff nøyaktig det vi hadde planlagt. OG ble målt til 1.053.
Gjæringen forløp stille og rolig. Litt lett plopping i det ene karet første morgenen, men deretter helt stille.
FG ble målt til 1.011, vs. 79% attenuation og 5.5% før karbonering på flaske, dvs. en slutt alkoholvolum på 5.8%.
Etter et par uker på flaske i ca 20 grader var karboneringen veldig dårlig, men etter risting av flaskene og et par uker på varmekablene på badet har det blitt litt bedre. Ikke helt nok, men drikkbart. Smaksmessig er den ikke noen høydare. Helt OK, men litt banan.
Innlegg som omhandler batch #008: