Batch #009 Cloud 9 Hvete IPA

skoddehavVår 9. batch ble brygget lørdag 28. februar og er en klone av Kinn Skoddehav, en Hvete IPA. Vi er usikre på om oppskriften virkelig er fra bryggeriet men det ser riktig ut fargemessig og råvarene er i hvert fall det som  bryggeriet oppgir. Det eneste avviket vårt er at vi bruker  White Labs WLP500 Monastery Ale (tidl. Trappist Ale) gjær i stedet for den oppgitte Wyeast 3787 Trappist High Gravity gjær. OG ble målt til 1.053 noe som tilsier en effektivitet på stusselige 65%. Vi er usikre på hvorfor, men jeg stiller meg litt tvilende til ett meskesteg på 66 grader. Ser for meg at dette kunne vært gjort bedre. Men det var det oppskrifte sa så vi kjørte det. Vi sleit også litt med skyllinge da vi klarte å løfte maltrøret for høyt så vi «ramlet av pinnen» i Speidelen. Det var ikke lett å få den på plass igjen så vi måtte hvile med røret i en balje. Der mistet vi minst 1 liter med den tidlige avrenningen og der var det nok en del søtsaker. Tror også vi rota litt med temperaturen på skyllevannet etter alt styret med røret.

Gjæringsprosessen har forløpt relativt sivilisert men det har vært en del aktivitet og Starsan-løsningen i gjærlåsene måtte ha en del etterfylling de første dagene.

Lørdag 7. mars ble det tørrhumlet og lørdag 14. mars ble det tappet på flaske.

Etter et par uker på flaske i ca 20 grader var det for lite kullsyre. Etter et par uker til på varmekablene på badet har det blitt bra, men smaken er ikke helt topp. Gjæren vi brukte passet nok ikke helt. Smaken er besk og tørr.

Innlegg som omhandler batch #009:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi brygger shøl!