Batch #012 Restful Imperial Black IPA

2015-09-04 19.36.31Batch #012 ble brygget lørdag 6. juni 2015. For første gang har vi laget vår helt egne oppskrift fra scratch. Målet var rett og slett å få brukt opp en del rusk og rask som har blitt liggende etter tidligere batcher. Det betyr littegrann av hver av mange forskjellige typer malt og litt av hver av mange forskjellige typer humle. Målet var å lage en mørk ale med mye bitterhet og høy alkohol, samt mye humlesmak og aroma. Vi har valgt å kalle det en Imperial Black IPA. Litt selvmotsigende egentlig, en Black Pale Ale. Kanskje det egentlig er en IIBA, en Imperial India Black Ale… Men vi får holde oss til en betegnelse som er mer «oppe og vedtatt».

Dette var også første gangen vi brukte brewersfriend.com. Alt gikk så vidt vi vet helt greit denne gangen, men vi bommet litt på spådommene i oppskriften. OG ble 1.072 i motsetning til den planlagte 1.080. Grunnen til dette var at vi hadde lagt inn en del feil verdier i profilen, samt at vi regnet med en noe høyere effektivitet enn vi fikk. Effektiviteten ble 64%, og det er kanskje ikke så merkelig for en så pass heftig øl. Uansett så ender vi nok opp på over 8% alkohol.

Gjæringen gikk rolig for seg med bittelitt plopping på dag 2, ellers stille.

Lørdag 13. juni ble det tørrhumlet. I begge karene med Ahtanum og Simcoe humle. I det ene et tillegg av 20 tørkede chili!

Tapping ble gjort lørdag 20. juni og FG ble målt til 1.019, noe som gir en alkoholprosent på ca 7.6-7.7% etter flaskegjæring.

Ølet ble knallbra med kremet brunt skum og ganske bra fylde i smaken. Chili varianten fikk ikke mye chilismak, men nok til et bittelite sting.

Innlegg som omhandler batch #012:

Oppskrift

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vi brygger shøl!